30.01.2012

Z novim letom, novo upanje!

Novo leto je prineslo večje zaupanje v evropski gradbeni sektor. Čeprav so mesečne aktivnosti rahlo padle, to ni nič nenavadno čez zimo, je prišlo do opaznega izboljšanja razpoloženja za prihodnost.


Trenutna samozavest je padla na negativno stanje, in sicer na -8,8%. Ta številka ponazarja odštevek odstotka negativnih odzivov od odstotka pozitivnih odzivov. Čeprav to kaže na padec aktivnosti, je bilo dejansko izboljšanje v primerjavi z decembrsko številko, ki je bila -9,2%  in -24,2% rezultat novembrske.


Velik delež vprašanih je dejalo, da je bila dejavnost višja ta mesec kot pred letom dni.


Kot posledica vsega tega, splošno stanje znaša 4,1% in naznanja po dveh mesecih rdečih številk, vrnitev v pozitivno območje.


Čeprav rezultati za januar predstavljajo korak v pravo smer, je treba povedati, da, kot je bilo to v primeru večine v zadnjih petih mesecih, moč klime ni posebej močna. Bolj kot karkoli drugega, to kaže na negotovost in pomanjkanje jasne usmeritve za gradbeno industrijo. Torej, čeprav so januarski rezultati dobra novica, bi bilo prezgodaj reči, da jih čaka široko okrevanje na trgu.

tehnodiesel zaloga tehnodiesel zaloga

Prijava na e-novice

Če želite prejemati novice, obvestila in akcije, vpišite svoj e-naslov.

TEHNODIESEL SKUPINA,

servis in prodaja, d.o.o.,

 

Studenec 7,
4220 Škofja Loka

 

Tel.: +386 4 50 22 100

Fax: +386 4 50 22 140 

Mail: info@tehnodiesel-group.com

© Copyright 2020 TEHNODIESEL SKUPINA, servis in prodaja d.o.o.