21.10.2011

Kako kaže v gradbeništvu

CE Barometer kaže, da je bil oktober še en šibek mesec, za evropski gradbeni sektor, ki ponovno ni pokazal nobene prave smeri. Čeprav je, kot v septembru, puščica na uri kazala naBarometer - gradbeni sektor "Boom" segment, so čustva tako fino uravnotežena, da to res ni bilo potrebno sprejeti po nominalni vrednosti.

 

Sedanje aktivnosti in s pozitivnim ravnovesjem, je samo 2,7% vprašanih dejalo , da so bili bolj aktivni v oktobru kot prejšnji mesec. Notranje statistične napake v anketah, kot Barometer CE, pomenijo, da prava slika lahko kaže negativen rezultat.

 

Povečalo se je tudi število tistih, ki pravijo, da so imeli več dela ta mesec, kot leto dni nazaj, ki pretehta število 15%.

Vendar pa je skupni vpliv na CE Climate še en padec na + 7,2%, ki je bil najnižji od januarja 2010.

 

Oktobrske številke jasno dokazujejo, da prejšnji rezultati niso le sezonski padci ali upočasnitve, ampak kažejo bolj temeljne probleme. Očitno je krivec kriza nad prezadolženo Evro cono, ki je spodkopala zaupanje na delniških trgih.

 

Barometer CE v najboljšem primeru kaže na depresiven trg. V sezonskih industrijah, kot je gradbeništvo, je malo verjetno, da se bo v zimskih mesecih kaj izboljšalo, in je velika verjetnost, da se bo izboljšanje pokazalo šele v prihodnjem letu.

tehnodiesel zaloga tehnodiesel zaloga

Prijava na e-novice

Če želite prejemati novice, obvestila in akcije, vpišite svoj e-naslov.

TEHNODIESEL SKUPINA,

servis in prodaja, d.o.o.,

 

Studenec 7,
4220 Škofja Loka

 

Tel.: +386 4 50 22 100

Fax: +386 4 50 22 140 

Mail: info@tehnodiesel-group.com

© Copyright 2020 TEHNODIESEL SKUPINA, servis in prodaja d.o.o.