Serijska številka Perkins motorja

Identifikacija in poment serijske številke motorjev Perkins.

Perkins je tekom let proizvedel na stotine motorjev, različnih tipov, dimenzij in moči. Znotraj posameznega tipa motorja pa obstajajo tudi številne variacije, ki povzročajo težave pri izbiri nadomestnih delov za vaš motor. Vse potrebne informacije so navedene na tipski tablici motorja, kjer je navedena serijska številka.

Pravilno razumevanje oznak serijske številke vam bo omogočilo ustrezno izbiro rezervnih delov Perkins. V tem članku vam bomo pokazali, kje iskati in kako pravilno dekodirati tipsko tablico vašega Perkins motorja.

Perkins motor serije 4236
1. Kje iskati tipsko tablico motorja Perkins?
Tipična postavitev tipske tablice na motorju
2. Pomen serijske številke
Vzorčna tipska tablica Perkins motorjev

Celotna serijska številka motorja je, glede na tipsko ploščico zgoraj, PJ12345U123456P. Serijska številka motorja je sestavljena iz več delov in sicer:

  • Prvi 2 črki identificirata družino motorja (»Engine family«), kot npr. »PJ«,
  • Sledijo 4  ali 5 številk identificira serijo motorja v dani družini, kot npr. »12345«,
  • Črka, ki sledi identificira državo proizvodnje, kot npr. »U« = Združeno Kraljestvo,Naslednjih 6 številk je edinstvena številka motorja, ki označuje njegovo specifikacijo, kot npr. 123456,
  • Naslednjih 6 številk je edinstvena številka motorja, ki označuje njegovo specifikacijo, kot npr. 123456,
  • Zadnja črka označuje leto proizvodnje, kot npr. »P« = 1987.
3. Država proizvodnje motorja

Oznaka označuje državo v kateri je bil izdelan osnovni motor.

4. Leto proizvodnje

Oznaka označuje državo v kateri je bil izdelan osnovni motor.

5. Šifra družine motorja Perkins in tip

Za majhne in srednje motorje Perkins

Večina servisnih katalogov Perkins je izdelanih glede na določeno družino motorjev, zato je zelo pomembno, da pred iskanjem nadomestnih delov, pravilno dekodirate družino in tip vašega motorja Perkins.

Zaključek

Za lažje naročilo Perkins rezervnih delov, je pomembno, da najdete serijsko številko vašega Perkins motorja. Serijska številka je edinstven identifikator vašega motorja in je ključ do učinkovitega servisiranja in pravilnega naročanja delov.

V podjetju Tehnodiesel d.o.o. dobavljamo originalne in alternative dele motorjev Perkins. V okviru servisnih storitev na motorjih Perkins opravljamo generalne obnove, redne servise ali izredna popravila.

Ne najdete kar iščete?
Kontaktirajte našo prodajno ekipo, da se dogovorimo kateri tip viličarja je najbolj primeren za vašo aplikacijo.

Naložbo (vavčer za digitalni marketing – izdelava spletne strani in spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. (www.eu-skladi.si)

Pokličite nas
Pišite nam
Obiščite nas
Facebook
YouTube
Instagram